Vaření v DECOLANDU

01.06.2020
Vaření v DECOLANDU

A jak to všechno bylo a co dobrého na zub z toho vzniklo, to si můžete prohlédnout v přiloženém videu a níže pak máte k dispozici i celý recept a postup přípravy kuřete na paprice a vývaru.

Tak dobrou chuť a příjemnou zábavu :-)

Suroviny:

- Kuře

- Kořenová zelenina

- Cibule

- Máslo

- Sladká paprika

- Sůl, pepř

- Špek

- Smetana

- Limetka

 

Postup:

Nejprve si vykostíme kuře.

Odřezaná křídla, stehna a prsa si schováme na později na omáčku.

 

Zaměříme se na přípravu vývaru a nakrájíme kořenovou zeleninu, na velké kousky.

Cibuli rozkrojíme, ale neloupeme. Vše s máslem osmahneme, přidáme kosti z kuřete, zalejeme vodou a necháme vařit.

 

Přejdeme k přípravě omáčky.

Rozpálíme pánev a na másle osmahneme kousky masa. Maso dáme stranou a na pánvi po něm osmahneme cibulku se špekem.

Poté vrátíme maso do pánve a zasypeme paprikou. Směs osolíme a pořádně promícháme, poté zalijeme trochou vody z vývaru.

Přikrejeme pokličkou a vložíme do trouby na 160 stupňů na dodělání cca 30 minut.

 

Mezi tím, co se nám v troubě dělá omáčka a na plotně se pomalu táhne vývar na mírný plamen, uvaříme si rýži.

Vývar je nejlepší vařit 1-2 hodiny. Poté ho přecedíme, zeleninu nakrájíme na menší kousky, obereme maso, dochutíme.

 

Jakmile je omáčka v troubě hotová, zahustíme smetanou, dochutíme trochou limetky a můžeme podávat.

 

Líbí se Vám naše realizace?

Vypracujeme Vám cenovou nabídku ZDARMA